Universal's History





*1st place in urban dance competition(taiping)

*1st place in urban dance competiton(penang) 3 times.

*2nd place in bboy battle competition(tanjung bunga)

*2nd place in summer dance compettion(sunway)

*2nd place in urban dance competition(B.J)

*2nd place in dance competition (autocity)

*3th place in bboy battle competition(nothern tower)

*3th place in es-magazine bboy battle competition(autocity)

*backup artist -MC Mahadhir (urban method)

*backup artist -Ahli Fiqir (Momentum)
We Watch...
We Learn...
We Earn...
We Rules...

There was an error in this gadget

Sunday, September 19, 2010

Representing UNIVERSAL SQUAD~



Group universal squad telah ditubuhkan sekitar tahun 2007 - 2008.. Sebelum universal squad ditubuhkan kami semua dari group yg berbeza.. ada yang dari Island Squad, B-clan Breakers, pyramid crew, 69 Crew...mcm2 lg...

So kami semua sebulat suara bergabung kumpulan dan menggunakan nama Spin Breakers pada sekitar tahun 2005 hingga 2007 diketuai oleh b-boy Franky sehinggalah berlaku konflik didalam kumpulan Spin Breakers, dan semua berpecah belah.

Akhirnya B-boy Soul tekad untuk menubuhkan group baru iaitu UNIVERSAL SQUAD dan diketuai olehnya sehingga sekarang (2010) ^_^..
Perbalahan Spin Breakers akhirnya selesai sudah...dan B-boy Soul me"recruit" semula rakan2 seperjuangan..

Lepas ni XMO gaduh2 dah k...^_^...

Sory bahasa saya memang xbrapa betol skit...=P



UNIVERSAL MEMBERS ~



Haa....Ni la B-Boy Soul yang disebut2 tadi tuh... Dia ni la leader U.S skarang ni..Nama dia Wan tp org panggil Soul ja.. nak fb dia?? Click Here
Perangai dia agak teruk skit sebab dia suka ckp tanpa filter..kira main sembur2 ja mcm pistol air...hehehe...tapi hati dia baik...Sapa yang rapat ngan dia tawu ar perangai dia..
Korang pandai pikir,,korang tawu la pikir...^_^
peace...



Yang mcm cina ni pulak nama Hafiz a.k.a B-boy Koreyu... Kenapa Koreyu?? ha tanya la dia sendiri.. Click Me
Dia ni JIWANG berkarat skit...suka sembang pasal cintan cintun ni...Kadang2 dia ni garang dan kejam gila...Kadang2 agak menyakitkn hati jgk mamat ni...ish aku fark ang apit..hahaha..tapi aku taw hati ang bek..=) nak no fon mintak kat dia sendri taw..hehehe....aku ske kata ang ni binatang la apit..hehehe...jgn marah ye apit...slamat hari raya..^_^




Ni nama dia Nadzli a.k.a Spexs.. Sebab apa Spexs?? Sebab dlu dia pakai Spexs... Dia ni mempunyai bakat utk edit2 ngan snap photo nih..So slalu ar dia jadi jurukamera...hehehe
Dia ni suka ckp kuat2..kadang2 aku ada sebelah dia pun dia ckp mcm aku ni duk 1kilometer jauh dari dia..dem jgn duk jerit2 la oi..sepak kang!!..hehehe..tapi dia ni pun prangai baik je...ati baik...jangan marah na...nak kenal?? Tekan Sini





B-boy Crazee in da house...atau nama sebenar dia nasir... dia ni skill paling power antara kami semua dan mempunyai bakat utk mewakili malaysia..maybe masa dia skolah dlu dia byk mewakili skolah kot..hehehehe..dia ni pandai mnari smpai pmpuan semua tergila2 kat dia..tp smpai skrg dia duk single...xtau la apa nak jadi...hang ni btoi2 gila la...korang nak kenal dia click punat ni..
Peace nasir xmo marah2...nanti tumbuh byk jerawat...^_^




Dia ni Hilmi a.k.a 4Got.. Dia pun antara yg terhebat antara kami semua sebab skill dia yg power dan terlalu laju hingga xdpt dikesan yaqni (kalut) hehehe..Dia ni jenis yg nak perhatian...dia baik..tapi satu ja problem dia..dia suka cita benda yg sama berulang2 kali...sudah la cita skit..xlenguh mulut ke?? hehehe..ok think positive ye..buang yg keruh amik yg jernih...slamat ari raya =) hehehehe..nak kenal 4Got? Click cepat..




Tooodiiiaa...ini dia Franky atau nama sebenar dia Athari...dia ni dlu Leader Spin Breakers...lepas aku tubuhkn Universal Squad dia serah jawatan leader kat aku...maybe sebab dia pecaya kat aku kot..tapi skarang dia sibuk keja,....xpa plan2 kayuh franky...kwn2 sentiasa support dari blakang..Teringin jgk nak rasa nasi minyak..huhuhu..sory dia ni xda facebook..=)




Ini dia b-boy Psycho ataw nama sebenar Abu...dia seorang pesilat yg berjaya.. dia ni pun geng mcm nadzli jgk..ckp kuat2...ish2...tapi satu ja aku respect gila dia ni...walaupun perut dia buncit...dia bleh buat hand hop lama2...gila ar...tabik spring sama lu...huhuhuhu..dia ni cepat sensitif skit..tapi ati dia baik... aku puji ni xda duit raya ka?? hehehe nak tawu lebih lanjut click...
Blaja elok2 ye abu...jgn lupa kwn2...^_^



Ni kechix....org panggil dia kechix ataw angah...panggil la pape pun kat dia ni..dia ckp dia xkisah..kekekek =P...Dia pun antara yg jarang dance sebab dah bekerjaya..steady la kechik dah nek pangkat...dia ni pun mat bunga mcm koreyu jgk..xabih2 cintan2 ja...xrock ar korang ni...heheheh apa2 pun wish all the best utk ang...jgn lupa kampung halaman...SRY DIA XDA MASA UTK FACEBOOK...^_^



Kami Join 100% dance studio...best2...masih jauh perjalanan kami ni..xpa plan2 kayuh...
wish us luck...^_^

Kenangan lama...kalau semua nari balik kan best...mesti group kita leh pergi jauh lg...the best powermove team in penang...wow...dengar mcm hebat...nak rasa powermove kitorang?? nilai sendri la...style xda cuma move ja...hahaha

Hari demi hari kami semakin improve...kami tetap dgn pendirian kami...
We're not just a B-boy
We're a Dancer...!!!!
Command & Conquer..


Ramai x?? ini la 100% Hundred Percent Dance Studio.. we're family..
thx for read all this...hehehehe




WE WATCH....
WE LEARN.....
WE EARN.......
WE RULES.....

UNIVERSAL SQUAD


ARTICLE :Aren Joe'Hans A.k.a Soul

12 comments:

  1. caya laa....team nie..
    memg smakin improve...
    bngga ak mngenali team2 nie..
    all the best us...

    ReplyDelete
  2. thx guys for support..if anonymous...please leave ur name..=) may god bless u..

    ReplyDelete
  3. hey ho,
    hey yo,
    universal let's go !
    mna nma aku wan oii?????
    xaci,xaci !
    somebody call 9 wan,wan !

    ReplyDelete
  4. xpa nanti aku buat utk supporter plak ye not..hehehhe

    ReplyDelete
  5. ada pape idea sila shout kat shoutbox tuh ok...thx all

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...